...:::wWw.chomologKo.cOm:::...
08 Ocak 2009, 01:20:30 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Duyurular:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır

Gönderen Konu: Türklük Sevgisi ...  (Okunma Sayısı 126 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

demonmania
Uye Bilgileri *

Rep Gücü: 3
Rep Puanı 257

Yas: 19
Uye ID: 100
Kayit tarihi 17 Kasım 2007, 21:27:48

Açtigi Konular

SİLEMİYORSAN KARALAYACAKSIN

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Durumum:

: 09 Haziran 2008, 13:25:49

Türk! Öğün. Çalış. Güven.

Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk Milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimiz'in dayanağı Türk Topluluğu'dur. Bu topluluğun fertleri ne kadar Türk Kültürü ile dolu olursa, o topluluğa dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur.

Benim hayatta yegâne fahrim, servetim Türklük'ten başka birşey değildir.

Bu millet kılı kıpırdamadan dâva uğruna ve benim uğruma, canını vermeye hazır olmasaydı ben hiçbir şey yapamazdım.

( İngiliz ataşemiliteri Kolonel Ros'un bir sorusuna karşılık olarak söylenmiştir: ) Anasının ve babasının asilliğiyle iftihar eden Teodoz, İtalya yarımadasına inmek isteyen Türk Attilâ'ya, barış görüşmesinden önce sormuş: "Siz hangi asîl ailedensiniz?" Attilâ da ona cevap vermiş: "Ben asîl bir milletin evlâdıyım!" İşte benim cevabım da size budur!

Bizim başka milletlerden hiçbir eksiğimiz yoktur. Cesuruz, zekiyiz, çalışkanız, yüksek maksatlar uğrunda ölmesini biliriz.

Türk'e olumlu ve iyi bir şey veriniz. Bunu reddetmesine imkân yoktur.

Türk Milleti kahramanlıkta olduğu kadar istidat ve liyakatte de bütün milletlerden üstündür.

Benim için en büyük korunma noktası ve şefaat kaynağı milletimin sinesidir. ( 1919 )

Yalnız mitingler ve benzeri tezahürat büyük gayeleri hiçbir vakitte kurtaramaz ve ancak milletin sinesinden bilfiil doğan müşterek kudrete dayanırsa kurtarıcı olur. ( 1919 )

Vakız bize milliyetçi derler. Fakat biz öyle milliyetçileriz ki, bizimle işbirliği eden bütün milletlere hürmet ve riayet ederiz. Onların bütün milliyetlerinin gereklerini tanırız. Bizim milliyetçiliğiz herhalde bencil ve gururlu bir milliyetçilik değildir. ( 1920 )

Ben batı milletlerini, bütün dünyanın milletlerini tanırım. Fransızları tanırım, Almanları, Rusları ve bütün dünyanın milletlerini şahsen tanırım ve bu tanışmam da harp sahalarında olmuştur, ateş altında olmuştur. Ölüm karşısında olmuştur, Yemin ederek size temin ederim ki, bizim milletimizin manevî kuvveti bütün milletlerin manevî kuvvetinin üstündedir. ( 1920 )

Fatih İstanbul'da bulduğu dinî ve millî teşkilâtı olduğu gibi bıraktı. Rum patriki, Bulgar eksarhı ve Ermeni kategigosu gibi hristiyan din reisleri imtiyaza sahip oldu. Kendilerine her türlü serbestlik verildi. İstanbul'un fethindenberi, müslüman olmayanların mazhar bulundukları bu geniş imtiyazlar milletimizin dinen ve siyaseten dünyanın en müsaadekâr ve civanmert bir milleti olduğunu ispat eder en bariz delildir. ( 1920 )

Birlik ve emelde, kararlı ve ısrar eden millet, mağrur ve mütecaviz her düşmanı eninde sonunda gurur ve tecavüzünde pişman edebilir. ( 1920 )

Türklerin vatan sevgisiyle dolu olan göğüsleri düşmanların melun ihtiraslarına karşı daima demirden bir duvar gibi yükselecektir. ( 1921 )

Biz ne Bolşevikiz, ne de Komünist; ne biri, ne diğeri olamayız. Çünkü, biz milliyetperver ve dinimize hürmetkârız. Hülâsa, bizim hükûmet şeklimiz tam bir demokrat hükûmetidir. Ve dilimizde bu hükûmet "halk hükûmeti" diye anılır. ( 1922 )

Bu memleket tarihte Türk'tü, halde Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır. ( 1923 )

Dünyanın bize hürmet göstermesini istiyorsak evvelâ bizim kendi benliğimize ve milliyetimize bu hürmeti hissen, fikren, fiilen, bütün iş ve hareketlerimizle gösterelim; bilelim ki millî benliği bulmayan milletler başka milletlerin avıdır. ( 1923 )

Hiçbir sözümde milletime karşı geri alma durumunda kalmadım. Onları söylerken bir hayal peşşinde koşan gibi, hayal şakıyan şair gibi değil, onları söylemekliğim bu milletteki kabiliyet unsurlarını bilmekliğimden idi. ( 1923 )

Millî ahlâkımız, medenî esaslarla ve hür fikirlerle beslenmeli ve takviye olunmalıdır. Bu çok mühimdir; bilhassa dikkatinizi çekerim. Tehdit esasına dayanan ahlâk, bir fazilet olmadıktan başka itimada da lâyık değildir. ( 1924 )

Bir Türk dünyaya bedeldir. ( 1925 )

Memleket ve millet hizmetlerinde baş olmak isteyenlerinilham kaynağı, milletin hakikî hisleri ve emelleridir. Bizim anılmaya değer bir hareketimiz varsa, o da milletin duygu ve eğilimlerinde varlığına temas etmeye çalışmaktan ibarettir. Her türlü muvaffakiyet sırrının, her nevi kuvvetin, kudretin hakikî kaynağının, milletin kendisi olduğuna kanaatimiz tamdır. ( 1925 )

Atatürkçü Düşünce Derneğinden alıntıdır.... lısaltılmıştır...
demonmania'in Imzasi
HERKES       HADDİNİ      BİLECEK.....
Sponsor Baglanti

Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Türklük Sevgisi ...
« Posted on: 08 Ocak 2009, 01:20:30 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hosgeldiniz. Ben robot moderatör olrak siteden daha fazla yararlanmaniz için sitemize üye olmanizi öneririm. iyi eglenceler.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Türklük Sevgisi ... oyunlari, Türklük Sevgisi ... programi, Türklük Sevgisi ... oyunu indir, Türklük Sevgisi ... program yükle, Türklük Sevgisi ... download, Türklük Sevgisi ... hikayeleri, Türklük Sevgisi ... resimleri, Türklük Sevgisi ... haber, Türklük Sevgisi ... yükle, Türklük Sevgisi ... videosu, Türklük Sevgisi ... msn eklentisi, sarki sözleri
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır

Gitmek istediğiniz yer:  
Reklam Alanlari

Site Map|Sitemap | Arsiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss