...:::wWw.chomologKo.cOm:::...
08 Ocak 2009, 01:26:33 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Duyurular:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır

Gönderen Konu: üç soru ve bir cevap..(çok güzel okumanızı tavsiye ederim)  (Okunma Sayısı 103 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gonca
Uye Bilgileri *

Rep Gücü: 4
Rep Puanı 286

Yas: 22
Uye ID: 185
Kayit tarihi 30 Mart 2008, 00:43:27

Açtigi Konular

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Durumum:

: 30 Mayıs 2008, 13:11:28

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî'ye felsefecilerden bir grup geldi. Suâl sormak istediklerini bildirdiler. Mevlânâ hazretleri bunları Şems-i Tebrîzî'ye havâle etti. Bunun üzerine onun yanına gittiler. Şems-i Tebrîzî hazretleri mescidde, talebelere bir kerpiçle teyemmüm nasıl yapılacağını gösteriyordu. Gelen felsefeciler üç suâl sormak istediklerini belirttiler, Şems-i Tebrîzî;
"Sorun!" buyurdu. İçlerinden birini başkan seçtiler. Hepsinin adına o soracaktı.
Sormaya başladı:
"Allah var dersiniz, ama görünmez, göster de inanalım."
Şems-i Tebrîzî hazretleri;
"Öbür sorunu da sor!" buyurdu.
O;
"Şeytanın ateşten yaratıldığını söylersiniz, sonra da ateşle ona azâb edilecek dersiniz hiç ateş ateşe azâb eder mi?" dedi.
Şems-i Tebrîzî;
"Peki öbürünü de sor!" buyurdu.
O;
"Âhirette herkes hakkını alacak, yaptıklarının cezâsını çekecek diyorsunuz. Bırakın insanları canları ne istiyorsa yapsınlar, karışmayın!" dedi.
Bunun üzerine Şems-i Tebrîzî, elindeki kuru kerpici adamın başına vurdu. Soru sormaya gelen felsefeci, derhâl zamânın kâdısına gidip, dâvâcı oldu.
Ve;
"Ben, soru sordum, o başıma kerpiç vurdu." dedi.
Şems-i Tebrîzî;
"Ben de sâdece cevap verdim." buyurdu.
Kâdı bu işin açıklamasını istedi. Şems-i Tebrîzî şöyle anlattı:
"Efendim, bana Allahü teâlâyı göster de inanayım, dedi. Şimdi bu felsefeci, başının ağrısını göstersin de görelim."
O kimse şaşırarak;
"Ağrıyor ama gösteremem." dedi.
Şems-i Tebrîzî;
"İşte Allahü teâlâ da vardır, fakat görünmez.
Yine bana, şeytana ateşle nasıl azâb edileceğini sordu. Ben buna toprakla vurdum. Toprak onun başını acıttı. Hâlbuki kendi bedeni de topraktan yaratıldı.
Yine bana;
"Bırakın herkesin canı ne isterse onu yapsın. Bundan dolayı bir hak olmaz." dedi. Benim canım onun başına kerpici vurmak istedi ve vurdum. Niçin hakkını arıyor? Aramasa ya! Bu dünyâda küçük bir mesele için hak aranırsa, o sonsuz olan âhiret hayâtında niçin hak aranmasın?" buyurdu.

Felsefeci, bu güzel cevaplar karşısında mahcûb olup, söz söyleyemez hâle düştü.

Sponsor Baglanti

Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: üç soru ve bir cevap..(çok güzel okumanızı tavsiye ederim)
« Posted on: 08 Ocak 2009, 01:26:33 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hosgeldiniz. Ben robot moderatör olrak siteden daha fazla yararlanmaniz için sitemize üye olmanizi öneririm. iyi eglenceler.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: üç soru ve bir cevap..(çok güzel okumanızı tavsiye ederim) oyunlari, üç soru ve bir cevap..(çok güzel okumanızı tavsiye ederim) programi, üç soru ve bir cevap..(çok güzel okumanızı tavsiye ederim) oyunu indir, üç soru ve bir cevap..(çok güzel okumanızı tavsiye ederim) program yükle, üç soru ve bir cevap..(çok güzel okumanızı tavsiye ederim) download, üç soru ve bir cevap..(çok güzel okumanızı tavsiye ederim) hikayeleri, üç soru ve bir cevap..(çok güzel okumanızı tavsiye ederim) resimleri, üç soru ve bir cevap..(çok güzel okumanızı tavsiye ederim) haber, üç soru ve bir cevap..(çok güzel okumanızı tavsiye ederim) yükle, üç soru ve bir cevap..(çok güzel okumanızı tavsiye ederim) videosu, üç soru ve bir cevap..(çok güzel okumanızı tavsiye ederim) msn eklentisi, sarki sözleri
demonmania
Uye Bilgileri *

Rep Gücü: 3
Rep Puanı 257

Yas: 19
Uye ID: 100
Kayit tarihi 17 Kasım 2007, 21:27:48

Açtigi Konular

SİLEMİYORSAN KARALAYACAKSIN

Aktiflik
Seviye
Deneyim